GK Dunia
    What's Hot

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024
    Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #72
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #71
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #70
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #69
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #68
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #67
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #66
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #65
    Facebook Twitter Instagram
    GK Dunia
    • Current Affairs Quiz
    • General Knowledge
      • Ancient Indian History Quiz
      • Indian Economy Questions And Answers
      • Indian Polity & Constitution Questions And Answers
      • Modern Indian History & Freedom Struggle Questions And Answers
      • Physics
    • Current Affairs
    • GK Questions
    • Kids GK
    • Free Gk Books
    GK Dunia
    Home»GK Dunia»Current Affairs Quiz Question And Answers #38
    GK Dunia

    Current Affairs Quiz Question And Answers #38

    Gk DuniaBy Gk DuniaApril 10, 2024Updated:April 12, 2024No Comments14 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    1.Arrange the following words in a meaningful order?

    1. Death 2. Marriage 3. Education
    4. Birth 5. Funeral
    (A) 5, 1, 2, 3, 4
    (B) 4, 2, 3, 1, 5
    (C) 4, 3, 2, 5, 1
    (D) 4, 3, 2, 1, 5

    Show Answer

    Answer is Option  (D)

    Explanation:

    First of all a man is born then he takes education; after this he is married. Then after sometimes he dies. After death the order is of Funeral. So the correct order is 4, 3, 2, 1 and 5.


    2.Arrange the following words in a logical sequence?

    1. Grass 2. Curd 3. Milk
    4. Cow 5. Butter
    (A) 1, 2, 3, 4, 5
    (B) 2, 3, 4, 5, 1
    (C) 4, 1, 3, 2, 5
    (D) 5, 4, 3, 2, 1

    Show Answer

    Answer is Option  (C)

    Explanation:

    We know that cow eats grass and then gives milk. With the milk, curd is made and then from curd, butter is made.

    Hence logical sequence is Cow, Grass, Milk, Curd, Butter.


    3.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Key 2. Door 3. Lock
    4. Room 5. Switch on
    (A) 5, 1, 2, 4, 3
    (B) 4, 2, 1, 5, 3
    (C) 1, 3, 2, 4, 5
    (D) 1, 2, 3, 5, 4

    Show Answer

    Answer: Option  (c)
    Explanation:
    The correct order is :

    Key  Lock  Door  Room   Switch on
    1         3         2         4                5

    4.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Word 2. Paragraph 3. Sentence
    4. Letters 5. Phrase
    (A) 4, 1, 5, 2, 3
    (B) 4, 1, 3, 5, 2
    (C) 4, 2, 5, 1, 3
    (D) 4, 1, 5, 3, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Letters   Word   Phrase   Sentence   Paragraph
    4              1            5             3                    2

    5.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Police 2. Punishment 3. Crime
    4. Judge 5. Judgement
    (A) 3, 1, 2, 4, 5
    (B) 1, 2, 4, 3, 5
    (C) 5, 4, 3, 2, 1
    (D) 3, 1, 4, 5, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Crime   Police   Judge   Judgement   Punishment
    3            1              4            5                     2

    6.Arrange the words given below in a meaningful sequence.?

    1. Family 2. Community 3. Member
    4. Locality 5. Country
    (A) 3, 1, 2, 4, 5
    (B) 3, 1, 2, 5, 4
    (C) 3, 1, 4, 2, 5
    (D) 3, 1, 4, 5, 2

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    The correct order is :

    Member  Family  Community  Locality  Country
    3               1              2                      4               5

    7.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Poverty 2. Population 3. Death
    4. Unemployment 5. Disease
    (A) 2, 3, 4, 5, 1
    (B) 3, 4, 2, 5, 1
    (C) 2, 4, 1, 5, 3
    (D) 1, 2, 3, 4, 5

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Population   Unemployment   Poverty   Disease   Death
    2                      4                              1                5               3

    8.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Leaf 2. Fruit 3. Stem
    4. Root 5. Flower
    (A) 3, 4, 5, 1, 2
    (B) 4, 3, 1, 5, 2
    (C) 4, 1, 3, 5, 2
    (D) 4, 3, 1, 2, 5

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    The correct order is :

    Root  Stem   Leaf   Flower   Fruit
    4         3          1          5              2

    9.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Nation 2. Village 3. City
    4. District 5. State
    (A) 2, 3, 4, 5, 1
    (B) 2, 3, 4, 1, 5
    (C) 1, 3, 5, 4, 2
    (D) 1, 2, 3, 4, 5

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    The correct order is :

    Village   City   District   State   Nation
    2              3         4              5           1

    10.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Caste 2. Family 3. Newly married Couple
    4. Clan 5. Species
    (A) 2, 3, 1, 4, 5
    (B) 3, 4, 5, 1, 2
    (C) 3, 2, 1, 4, 5
    (D) 4, 5, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Newly married Couple    Family    Caste   Clan   Species
    3                                            2               1            4          5

    11.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Cut 2. Put on 3. Mark
    4. Measure 5. Tailor
    (A) 3, 1, 5, 4, 2
    (B) 2, 4, 3, 1, 5
    (C) 1, 3, 2, 4, 5
    (D) 4, 3, 1, 5, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Measure    Mark   Cut   Tailor    Put on
    4                   3         1          5           2

    12.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. House 2. Street 3. Room
    4. Town 5. District
    (A) 3, 2, 1, 4, 5
    (B) 3, 1, 4, 2, 5
    (C) 3, 1, 2, 4, 5
    (D) 3, 1, 2, 5, 4

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Room   House   Street  Town  District
    3           1              2             4         5

    13.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Wall 2. Clay 3. House
    4. Room 5. Bricks
    (A) 5, 2, 1, 4, 3
    (B) 2, 5, 4, 1, 3
    (C) 2, 5, 1, 4, 3
    (D) 1, 2, 3, 4, 5

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Clay   Bricks   Wall   Room   House
    2          5            1           4          3

    14.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Probation 2. Interview 3. Selection
    4. Appointment 5. Advertisement 6. Application
    (A) 5, 6, 3, 2, 4, 1
    (B) 5, 6, 4, 2, 3, 1
    (C) 5, 6, 2, 3, 4, 1
    (D) 6, 5, 4, 2, 3, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Advertisement    Application    Interview    Selection    Appointment    Probation
    5                               6                        2                   3                  4                           1

    15.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Elephant 2. Cat 3. Mosquito
    4. Tiger 5. Whale
    (A) 5, 3, 1, 2, 4
    (B) 3, 2, 4, 1, 5
    (C) 1, 3, 5, 4, 2
    (D) 2, 5, 1, 4, 3

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    The correct order is :

    Mosquito   Cat   Tiger   Elephant    Whale
    3                   2       4           1                   5

    16.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Yarn 2. Plant 3. Saree
    4. Cotton 5. Cloth
    (A) 2, 4, 5, 1, 3
    (B) 2, 4, 3, 5, 1
    (C) 2, 4, 1, 5, 3
    (D) 2, 4, 5, 3, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Plant     Cotton    Yarn     Cloth     Saree
    2             4               1            5             3

    17.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Infant 2. Old 3. Adult
    4. Adolescent 5. Child
    (A) 5, 4, 3, 2, 1
    (B) 3, 4, 2, 1, 5
    (C) 2, 3, 4, 5, 1
    (D) 1, 5, 4, 3, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Infant   Child    Adolescent   Adult    Old
    1              5           4                      3             2

    18.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Leaves 2. Branch 3. Flower
    4. Tree 5. Fruit
    (A) 4, 3, 1, 2, 5
    (B) 4, 2, 5, 1, 3
    (C) 4, 3, 2, 1, 5
    (D) 4, 2, 1, 3, 5

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Tree   Branch   Leaves   Flower   Fruit
    4          2              1                3              5

    19.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Tree 2. Seed 3. Flowers
    4. Fruit 5. Plant
    (A) 5, 2, 1, 3, 4
    (B) 2, 5, 1, 4, 3
    (C) 2, 5, 1, 3, 4
    (D) 2, 5, 3, 1, 4

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Seed   Plant   Tree   Flowers  Fruit
    2            5          1           3              4

    20.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Adult 2. Child 3. Infant
    4. Boy 5. Adolescent
    (A) 1, 3, 4, 5, 2
    (B) 2, 3, 5, 4, 1
    (C) 2, 3, 4, 1, 5
    (D) 3, 2, 4, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Infant    Child    Boy    Adolescent    Adult
    3              2           4         5                       1

    21.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Protect 2. Pressure 3. Relief
    4. Rain 5. Flood
    (A) 2, 4, 3, 1, 5
    (B) 2, 4, 5, 1, 3
    (C) 2, 5, 4, 1, 3
    (D) 3, 2, 4, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    The correct order is :

    Pressure    Rain    Flood   Protect   Relief
    2                   4           5            1              3

    22.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Presentation 2. Recommendation 3. Arrival
    4. Discussion 5. Introduction
    (A) 5, 3, 4, 1, 2
    (B) 3, 5, 4, 2, 1
    (C) 3, 5, 1, 4, 2
    (D) 5, 3, 1, 2, 4

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    The correct order is :

    Arrival   Introduction   Presentation   Discussion   Recommendation
    3              5                        1                          4                     2

    23.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Income 2. Status 3. Education
    4. Well-being 5. Job
    (A) 3, 1, 5, 2, 4
    (B) 1, 3, 2, 5, 4
    (C) 1, 2, 5, 3, 4
    (D) 3, 5, 1, 2, 4

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    The correct order is :

    Education   Job   Income   Status   Well-being
    3                     5       1               2             4

    24.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Heel 2. Shoulder 3. Skull 4. Neck 5. Knee
    6. Chest 7. Thigh 8. Stomach 9. Face 10. Hand
    (A) 3, 4, 7, 9, 2, 5, 8, 10, 6, 1
    (B) 3, 9, 4, 2, 10, 6, 8, 7, 5, 1
    (C) 2, 4, 7, 10, 1, 5, 8, 9, 6, 3
    (D) 4, 7, 10, 1, 9, 6, 2, 5, 8, 3

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    The correct order is :

    Skull   Face   Neck    Shoulder         Hand    Chest    Stomach    Thigh    Knee   Heel
    3          9         4             2                       10           6             8                   7            5          1

    25.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Rainbow 2. Rain 3. Sun
    4. Happy 5. Child
    4, 2, 3, 5, 1
    2, 3, 1, 5, 4
    4, 5, 1, 2, 3
    2, 1, 4, 5, 3

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    The correct order is :

    Rain     Sun    Rainbow    Child    Happy
    2           3          1                   5           4

    26.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Puberty    2. Adulthood    3. Childhood

    4. Infancy    5. Senescence    6. Adolescence

    (A) 2, 4, 6, 3, 1, 5
    (B) 4, 3, 1, 6, 2, 5
    (C) 4, 3, 6, 2, 1, 5
    (D) 5, 6, 2, 3, 4, 1

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    27.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Mother    2. Child    3. Milk    4. Cry    5. Smile

    (A) 1, 5, 2, 4, 3
    (B) 2, 4, 1, 3, 5
    (C) 2, 4, 3, 1, 5
    (D) 3, 2, 1, 5, 4

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    28.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

    1. Post-box    2. Letter    3. Envelope    4. Delivery    5. Clearance

    (A) 2, 3, 1, 4, 5
    (B) 3, 2, 1, 4, 5
    (C) 3, 2, 1, 5, 4
    (D) 3, 2, 4, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    29.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Never    2. Sometimes    3. Generally    4. Seldom    5. Always

    (A) 5, 2, 1, 3, 4
    (B) 5, 2, 4, 3, 1
    (C) 5, 3, 2, 1, 4
    (D) 5, 3, 2, 4, 1

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    30.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Index    2. Contents    3. Title    4. Chapters    5. Introduction

    (A) 2, 3, 4, 5, 1
    (B) 3, 2, 5, 1, 4
    (C) 3, 2, 5, 4, 1
    (D) 5, 1, 4, 2, 3

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    kuntalmandal1984
    Gk Dunia

    Gkdunia is an excellent platform for those who are preparing for UPSC, IAS, Banking/IBPS, SSC, or States Civil Services Examinations. It provides high-quality content that is relevant and up-to-date. With its user-friendly interface and expert team, Gkdunia is a must-visit platform for exam preparation.

    Related Posts

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    By Gk DuniaApril 16, 20240

    1.Bologna, which was seen in the news, is the city located in which country. A)…

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #69

    April 15, 2024
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    Our Picks

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #69

    April 15, 2024
    Our Picks

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Categories

    • Ancient Indian History Quiz
    • Books
    • Current Affairs
    • Current Affairs Quiz
    • General Knowledge
    • GK Dunia
    • GK Questions
    • Health
    • Homeopathy Quiz
    • Indian Economy Questions And Answers
    • Indian Geography Questions And Answers
    • Indian Polity & Constitution Questions And Answers
    • Kids GK
    • Medieval Indian History Questions
    • Modern Indian History & Freedom Struggle Questions And Answers
    • Physics
    GK Dunia
    Facebook Twitter Instagram Pinterest YouTube
    • Home
    • About Us
    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Contact Us
    © 2025 Epostpro.com. Designed with love by Webliance pvt ltd.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.