GK Dunia
    What's Hot

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024
    Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #72
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #71
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #70
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #69
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #68
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #67
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #66
    • Current Affairs Quiz Question And Answers #65
    Facebook Twitter Instagram
    GK Dunia
    • Current Affairs Quiz
    • General Knowledge
      • Ancient Indian History Quiz
      • Indian Economy Questions And Answers
      • Indian Polity & Constitution Questions And Answers
      • Modern Indian History & Freedom Struggle Questions And Answers
      • Physics
    • Current Affairs
    • GK Questions
    • Kids GK
    • Free Gk Books
    GK Dunia
    Home»GK Dunia»Current Affairs Quiz Question And Answers #39
    GK Dunia

    Current Affairs Quiz Question And Answers #39

    Gk DuniaBy Gk DuniaApril 12, 2024Updated:April 12, 2024No Comments11 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    1.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Income    2. Status    3. Education    4. Well-being    5. Job

    (A) 1, 2, 5, 3, 4
    (B) 1, 3, 2, 5, 4
    (C) 3, 1, 5, 2, 4
    (D) 3, 5, 1, 2, 4

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    4.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    2. Table    2. Tree    3. Wood    4. Seed    5. Plant

    (A) 1, 2, 3, 4, 5
    (B) 1, 3, 2, 4, 5
    (C) 4, 5, 2, 3, 1
    (D) 4, 5, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    3.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Windows    2. Walls    3. Floor    4. Foundation    5. Roof    6. Room

    (A) 4, 1, 5, 6, 2, 3
    (B) 4, 2, 1, 5, 3, 6
    (C) 4, 3, 5, 6, 2, 1
    (D) 4, 5, 3, 2, 1, 6

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    4.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Presentation    2. Recommendation    3. Arrival    4. Discussion    5. Introduction

    (A) 3, 5, 1, 4, 2
    (B) 3, 5, 4, 2, 1
    (C) 5, 3, 1, 2, 4
    (D) 5, 3, 4, 1, 2

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    5.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Butterfly    2. Cocoon    3. Egg    4. Worm

    (A) 1, 3, 4, 2
    (B) 1, 4, 3, 2
    (C) 2, 4, 1, 3
    (D) 3, 4, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    6.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Rain    2. Monsoon    3. Rescue    4. Flood    5. Shelter    6. Relief

    (A) 1, 2, 3, 4, 5, 6
    (B) 1, 2, 4, 5, 3, 6
    (C) 2, 1, 4, 3, 5, 6
    (D) 4, 1, 2, 3, 5, 6

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    7.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Milky way    2. Sun    3. Moon    4. Earth    5. Stars

    (A) 1, 4, 3, 2, 5
    (B) 2, 3, 4, 5, 1
    (C) 3, 4, 2, 5, 1
    (D) 4, 3, 2, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    8.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Foetus    2. Child    3. Baby    4. Adult    5. Youth

    (A) 1, 2,4, 3, 5
    (B) 1,3,2,5,4
    (C) 2, 3, 5, 4, 1
    (D) 5, 4, 2, 3, 1

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    9.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Sea    2. Rivulet    3. Ocean    4. River    5. Glacier

    (A) 5, 2, 1, 3, 4
    (B) 5, 2, 4, 1, 3
    (C) 5, 4, 2, 3, 1
    (D) 5, 4, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    10.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Doctor    2. Fever    3. Prescribe    4. Diagnose    5. Medicine

    (A) 1, 4, 3, 2, 5
    (B) 2, 1, 3, 4, 5
    (C) 2, 1, 4, 3, 5
    (D) 2, 4, 3, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    11.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Reading    2. Composing    3. Writing    4. Printing

    (A) 1, 3, 2, 4
    (B) 2, 3, 4, 1
    (C) 3, 1, 2, 4
    (D) 3, 2, 4, 1

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    12.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Hecto    2. Centi    3. Deca    4. Kilo    5. Deci

    (A) 1, 3, 4, 5, 2
    (B) 1, 5, 3, 4, 2
    (C) 2, 5, 3, 1, 4
    (C) 5, 2, 1, 4, 3

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    13.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Honey    2. Flower    3. Bee    4. Wax

    (A) 1, 3, 4, 2
    (B) 2, 1, 4, 3
    (C) 2, 3, 1, 4
    (D) 4, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    14.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Probation    2. Interview    3. Selection

    4. Appointment    5. Advertisement    6. Application

    (A) 5, 6, 2, 3, 4, 1
    (B) 5, 6, 3, 2, 4, 1
    (C) 5, 6, 4, 2, 3, 1
    (D) 6, 5, 4, 2, 3, 1

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    15.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Country    2. Furniture    3. Forest    4. Wood    5. Trees

    (A) 1, 3, 5, 4, 2
    (B) 1, 4, 3, 2, 5
    (C) 2, 4, 3, 1, 5
    (D) 5, 2, 3, 1, 4

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    16.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Site    2. Plan    3. Rent    4. Money    5. Building    6. Construction

    (A) 1, 2, 3, 6, 5, 4
    (B) 2, 3, 6, 5, 1, 4
    (C) 3, 4, 2, 6, 5, 1
    (D) 4, 1, 2, 6, 5, 3

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    17.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

    1. Key    2. Door    3. Lock    4. Room    5. Switch on

    (A) 1, 2, 3, 5, 4
    (B) 1, 3, 2, 4, 5
    (C) 4, 2, 1, 5, 3
    (D) 5, 1, 2, 4, 3

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    18.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

    1. District    2. Village    3. State    4. Town    5. City

    (A) 2, 4, 1, 5, 3
    (B) 2, 1, 4, 5, 3
    (C) 5, 3, 2, 1, 4
    (D) 2, 5, 3, 4, 1

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    19.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Rainbow    2. Rain    3. Sun    4. Happy    5. Child

    (A) 2, 1, 4, 3, 5
    (B) 2, 3, 1, 5, 4
    (C) 4, 2, 3, 5, 1
    (D) 4, 5, 1, 2, 3

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    20.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

    1. Heel    2. Shoulder    3. Skull    4. Neck    5. Knee

    6. Chest    7. Thigh    8. Stomach    9. Face    10. Hand

    (A) 2, 4, 7, 10, 1, 5, 8, 9, 6, 3
    (B) 3, 4, 7, 9, 2, 5, 8, 10, 6, 1
    (C) 4, 7, 10, 1, 9, 6, 3, 2, 5, 8,
    (D) 3, 9, 4, 2, 10, 6, 8, 7, 5, 1

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    21.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Cutting    2. Dish    3. Vegetable    4. Market    5. Cooking

    (A) 1, 2, 4, 5, 3
    (B) 3, 2, 5, 1, 4
    (C) 4, 3, 1, 5, 2
    (D) 5, 3, 2, 1, 4

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    22.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

    1. Elephant    2. Cat    3. Mosquito    4. Tiger    5. Whale

    (A) 1, 3, 5, 4, 2
    (B) 2, 5, 1, 4, 3
    (C) 3, 2, 4, 1, 5
    (D) 5, 3, 1, 2, 4

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    23.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Cut    2. Put on    3. Mark    4. Measure    5. Tailor

    (A) 1, 3, 2, 4, 5
    (B) 2, 4, 3, 1, 5
    (C) 3, 1, 5, 4, 2
    (D) 4, 3, 1, 5, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    24.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Yarn    2. Plant    3. Saree    4. Cotton    5. Cloth

    (A) 2, 4, 1, 5, 3
    (B) 2, 4, 3, 5, 1
    (C) 2, 4, 5, 1, 3
    (D) 2, 4, 5, 3, 1

    Show Answer


    Answer: Option (A)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    25.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Police    2. Punishment    3. Crime    4. Justice    5. Judgement

    (A) 1, 2, 3, 4, 5
    (B) 3, 1, 2, 4, 5
    (C) 3, 1, 4, 5, 2
    (D) 5, 4, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    26.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Patient    2. Diagnosis    3. Bill    4. Doctor    5. Treatment

    (A) 1, 4, 2, 3, 5
    (B) 1, 4, 3, 2, 5
    (C) 1, 4, 2, 5, 3
    (D) 4, 1, 2, 3, 5

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    27.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Andhra Pradesh    2. Universe    3. Tirupati    4. World    5. India

    (A) 1, 5, 3, 2, 4
    (B) 2, 1, 3, 5, 4
    (C) 3, 1, 5, 4, 2
    (D) 5, 4, 2, 1, 3

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    28.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Study    2. Job    3. Examination    4. Earn    5. Apply

    (A) 1, 3, 2, 5, 4
    (B) 1, 2, 3, 4, 5
    (C) 1, 3, 5, 2, 4
    (D) 1, 3, 5, 4, 2

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    29.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Atomic Age    2. Metallic Age    3. Stone Age    4. Alloy Age

    (A) 1, 3, 4, 2
    (B) 2, 3, 1, 4
    (C) 3, 2, 4, 1
    (D) 4, 3, 2, 1

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    30.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Book    2. Pulp    3. Timber    4. Jungle    5. Paper

    (A) 2, 5, 1, 4, 3
    (B) 3, 2, 5, 1, 4
    (C) 4, 3, 2, 5, 1
    (D) 5, 4, 3, 1, 2

    Show Answer


    Answer: Option (C)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss

    31.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Sentence    2. Chapter    3. Letter    4. Book    5. Word    6. Paragraph

    (A) 4, 2, 1, 6, 5, 3
    (B) 4, 2, 6, 1, 5, 3
    (C) 4, 6, 1, 2, 3, 5
    (D) 4, 6, 2, 5, 1, 3

    Show Answer

    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    32.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. Leaf    2. Fruit    3. Stem    4. Root    5. Flower

    (A) 3, 4, 5, 1, 2
    (B) 4, 1, 3, 5, 2
    (C) 4, 3, 1, 2, 5
    (D) 4, 3, 1, 5, 2

    Show Answer


    Answer: Option (D)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    33.Arrange the words given below in a meaningful sequence?

    1. College    2. Child    3. Salary    4. School    5. Employment

    (A) 1, 2, 4, 3, 5
    (B) 2, 4, 1, 5, 3
    (C) 4, 1, 3, 5, 2
    (D) 5, 3, 2, 1, 4

    Show Answer


    Answer: Option (B)
    Explanation:
    No answer description is available. Let’s discuss.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    kuntalmandal1984
    Gk Dunia

    Gkdunia is an excellent platform for those who are preparing for UPSC, IAS, Banking/IBPS, SSC, or States Civil Services Examinations. It provides high-quality content that is relevant and up-to-date. With its user-friendly interface and expert team, Gkdunia is a must-visit platform for exam preparation.

    Related Posts

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    By Gk DuniaApril 16, 20240

    1.Bologna, which was seen in the news, is the city located in which country. A)…

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #69

    April 15, 2024
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    Our Picks

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #69

    April 15, 2024
    Our Picks

    Current Affairs Quiz Question And Answers #72

    April 16, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #71

    April 15, 2024

    Current Affairs Quiz Question And Answers #70

    April 15, 2024

    Categories

    • Ancient Indian History Quiz
    • Books
    • Current Affairs
    • Current Affairs Quiz
    • General Knowledge
    • GK Dunia
    • GK Questions
    • Health
    • Homeopathy Quiz
    • Indian Economy Questions And Answers
    • Indian Geography Questions And Answers
    • Indian Polity & Constitution Questions And Answers
    • Kids GK
    • Medieval Indian History Questions
    • Modern Indian History & Freedom Struggle Questions And Answers
    • Physics
    GK Dunia
    Facebook Twitter Instagram Pinterest YouTube
    • Home
    • About Us
    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Contact Us
    © 2025 Epostpro.com. Designed with love by Webliance pvt ltd.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.